Sensus:

Sov som en stock med Sensus

Vissa sover mycket. Vissa sover lite. Vissa sover sällan – och för dem är sömnen en gåva. Andra bara sover. Men oavsett hur man vänder och vrider på saken är sömnen oerhört viktig. Alla som har upplevt hur det är att sova dåligt vet hur det kan påverka humör, koncentration och prestationsförmåga. Å andra sidan kan en god nattsömn ge en bra start på dagen. Med Sensus får du inte bara madrasser och kuddar som minskar behovet av att vända och vrida sig i sängen, vilket ger mycket bättre sömnkvalitet, du får också madrasser och kuddar som avlastar nacken och trycket på kroppen. Därigenom förbättras blodcirkulationen och ryggproblem förebyggs och lindras.

Från 18-årsåldern och fram till vår medellivslängd sover vi mellan 15 och 16 år av våra liv, beroende på om man är man eller kvinna. Med andra ord sover en vuxen människa o genomsnitt 14 veckor på ett år. Det ger en vink om hur viktigt det är att sova gott.

Inom sjukvården har man upptäckt att liggsår kan förebyggas om man fördelar trycket jämnare över en stor yta. Därför är det inte så underligt att sjukhusen numera flitigt använder Memoryfoam i madrasser och rullstolsdynor.

Madrasser med SENSUS har fantastiska tryckutjämnande egenskaper. Den öppna cellstrukturen i Memoryfoam består till 95 procent av luft vilket gör det möjligt för luften att cirkulera. Luftcirkulationen gör samtidigt att materialet effektivt transporterar bort överskottsvärme så att du ligger svalt och torrt. Dessutom har Memoryfoam hög densitet. Det ger lång livslängd utan att materialet förlorar sina unika egenskaper.

Sensus har länge varit känt bland folk som dras med små skavanker, som t ex rygg- och nackbesvär. Men efter hand som det går upp för folk hur mycket tid man egentligen tillbringar i sängen, och hur stort inflytande god nattsömn har på kropp och själ, har Sensus blivit något för alla som värdesätter en god natts sömn.

Sensus Bäddmadrass
Sensus Bäddmadrass, tillverkad av SENSUS MEMORYFOAM, avlastar hela kroppen och formar sig efter hur du ligger. Ryggraden får rätt vinkel och eventuella ryggproblem minskar. Madrassen fördelar trycket jämnt över hela kroppen. Det gör att du vänder dig mer sällan och får en lugnare och mer avslappnad sömn. Dessutom blir du mer avspänd, lederna avlastas och blodcirkulationen bibehålls. Eftersom du sover skönare vaknar du också mer utvilad.

Ställbara sängar
Sensus-madrassernas flexibilitet gör dem perfekta för ställbara sängar eftersom de inte bara följer kroppens konturer optimalt utan även sängbottens inställning.

Sensus Anatomikudde
Sensus Anatomikudde, tillverkad av SENSUS MEMORYFOAM, ger en mycket bättre avlastning för huvud och nacke än en traditionell kudde. Oavsett om du ligger på sida eller på rygg får huvud, nacke och rygg ett naturligt läge och det ger betydligt högre komfort. Musklerna slappnar av mer och blodcirkulationen bibehålls. I och med att du sover skönare vaknar du också mer utvilad.

Sensus Barnmadrass
Sensus Barnmadrass avlastar barnets kropp och ger en lugn och fridfull sömn. Dessutom har det temperaturkänsliga materialet SENSUS MEMORYFOAM en välgörande inverkan på barnets sömn. Ett barn sover länge åt gången, och temperaturen kan variera en del under natten. Barn blir ofta väldigt varma under nattsömnen, bara för att börja frysa under morgontimmarna. Därför är det en fördel att madrassens luftventilation och det quiltade överdraget effektivt håller överskottsvärme och fukt borta från kroppen.